Home » Woonzorgcentrum » Tandzorg

Welkom bij de tandzorg dienst van De Mobiele Zorggroep

Wij bieden onze diensten aan in meer dan 400 woon-zorgcentra en serviceflats over heel Vlaanderen

U kunt hieronder meer informatie over onze dienst terugvinden, de volgende punten zullen aan bod komen

Preventie en verzorging

Nieuw gebitsprothese

Wat gebeurt er nu?

Kostprijs gebitsprothese 

 


Preventie en verzorging

 

Een goede mondzorg is van belang voor de gezondheid want het verlaagt de kans op longontsteking, hart-  en vaatziekten.
Daarenboven zal een bewoner  zich bij een slechte mondzorg eerder isoleren en moeite hebben bij het nuttigen van de nodige maaltijden.

Daarom is een preventief mondonderzoek gevolgd door  eventuele verzorging zeer belangrijk want het draagt bij tot de levenskwaliteit.

Wij bieden preventieve mondzorg aan voor bewoners in woonzorgcentra en deze start met een screening van de mond en het gebit uitgevoerd door onze tandarts.

Na de screening wordt een mondzorgplan voorgesteld en besproken met alle betrokken partijen. Na akkoord zullen eventuele behandelingen worden verricht.

Welke behandelingen kunt u van ons verwachten?

Mondscreening en opmaak mondzorgplan

Tandsteenverwijdering (detartrage)

Eenvoudige extracties

Conserverende zorgen - vullingen

Prothesewerk: rebasage, herstelling, bijplaatsing tanden, nieuwe gebit

 

Nieuw gebitsprothese

 

U bewoner heeft nood aan een nieuwe gebitsprothese of wenst een herstelling hiervan? U kunt voor uw bewoner een beroep doen op de tandarts van De Mobiele Zorggroep.

Naast een nieuwe gebitsprothese of een herstelling ervan zullen we in overeenstemming met de tandarts eventuele overige behandelingen met de bewoner en zijn familie/bewindvoerder bespreken.

Wat gebeurt er nu?

 

De eerste stap voor een oplossing op maat is al gezet, we komen op bezoek om de nodige handelingen te verrichten zonder dat de bewoner zijn vertrouwde omgeving moet verlaten. We begrijpen dat het niet altijd evident is om een verplaatsing te organiseren.

Wij hopen de bewoner met onze dienst tegemoet te komen. Nadat u contact heeft opgenomen met onze dienst, zal de tandartsassistente u een aantal vragen stellen ter voorbereiding van de afspraak met onze tandarts.

Kostprijs gebitsprothese

 

De prijs van een gebitsprothese hangt van een aantal factoren af.
De tandarts zal na een screening kunnen vaststellen welke mogelijkheden er zijn en zal dit ook met de bewoner en zijn familie/bewindvoerder bespreken zodat geen verrassingen zijn.Neem contact met ons op!